SchrijfPassie & Boekmagie

SchrijfPassie & Boekmagie

Soms vraag ik me af waarvoor ik het doe, een boekenreeks over de Griekse Oudheid schrijven, en waarom ik die honderden uren aan schrijfwerk erin investeer. De houten banken in het park die ik heb bekleed met een handdoek en een kussentje om het mezelf een stuk comfortabeler te maken, of mijn tuinkantoor inrichten…

Ja, ja, het valt niet mee om ‘fullround’ auteur te zijn en zeker niet over zo’n diepgaand esoterisch thema: het leven van de jonge Halfgod in de tempel waar hij wordt ingewijd en een nieuwe wereld ontdekt maar ook zijn eigen waarheid.

Oja, ik had me voorgenomen om geen enkel!!! Engelstalig woord te gebruiken, aangezien het taalgebruik in mijn trilogie toch echt keurig en beschaafd Nederlands moet zijn ? zoals in die tijd gebruikelijk was.

En dat is nou juist waar het mij om gaat, want dat is wat ik tegenwoordig heel vaak mis: juist die diepgang, die wijsheid, die mystiek, die drang om een verheven doel na te streven, vertrouwen dat je gekoesterd en gedragen wordt, verbinding leggen met anderen. Juist de natuur ingaan, helpt om te ontstressen en dat dat de ingang is om jezelf terug te vinden, en opnieuw te kunnen ontspannen en genieten van het leven. Wellicht herken je dit ook wel.

Allemaal dingen die tegenwoordig vaak ontbreken in het druk-druk-drukke moderne leven van nu.

Informatie, kennis of liever wijsheid?

Iedereen heeft met het internet de beschikking over een overdonderende hoeveelheid informatie en zelfs kennis, als je maar weet waar je moet zoeken en er toegang tot kunt krijgen. Zoveel informatie in een dag, wat vroeger nog niet eens in honderd jaar te vinden was.
Aan de andere kant snakken en verlangen veel mensen naar echte wijsheid, zonder dat men het zelf in de gaten heeft. En als je zelf niet ernaar zou zoeken, zou je mijn post nou ook niet lezen…

Wijsheid, dat is zo ongeveer het hoofdthema van mijn boekenreeks. En onvoorwaardelijke liefde. Maar dat is zeker niet het enige: samen plezier maken en van je leven genieten, is zo belangrijk.
Daarbij je ondertussen laten meenemen in die wereld die heel langzaam lijkt maar wellicht zelfs bijzondere inzichten geeft, aan jou als mijn leesfan!

Een ‘nieuwe’ Oude wereld die niet eens zo belachelijk veel verschilt van de onze, want onze hele Westerse cultuur is erop gebaseerd, terwijl we het vaak niet eens in de gaten hebben.

Daarvoor doe ik het dus! Dat is mijn passie en missie:

Sluiers oplichten, het Tempel Mysterie onthullen, mijn ‘klas’ onderwijzen in belangrijke principes en hele alledaagse zaken, de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen bespreken, de goddelijkheid van de vrouw en de man belichten, en ook vooral heerlijk mensen laten genieten van aardse genoegens, en dat verleidelijk beeldend te verwoorden…
Waar tijd nog op de zonnewijzer wordt aangegeven en met de golfslag van de zee verglijdt in de zonsondergang…

Het wordt een boekenreeks die ik zelf had willen lezen en een serie die mij zelf wonderlijke ervaringen geeft.

Een boekenreeks om nooit te vergeten!

Reacties zijn gesloten.