Spiritueel of Mystiek?

Spiritueel of Mystiek?

Mysterie Trilogie

Mensen vragen me nog wel eens: is je roman een spiritueel boek? En mijn antwoord daarop is kort en bondig: nee.
Al vermoed ik wel dat ik deze trilogie bij het uitgeven zal moeten onderbrengen in die categorie. En dat heeft niet mijn voorkeur. Het is namelijk een Mysterieroman.
Helaas bestaat dit nog niet als categorie, en psychologische thriller doet serieus afbreuk aan mijn boekenreeks.

Mystiek Perspectief.

In de Griekse Oudheid kende men de term spiritualiteit helemaal nog niet.

Men sprak destijds wel van Esoterie (de verborgen kennis voorbehouden voor ingewijden) en Exoterie (de kennis die voor alle studenten beschikbaar is).

Daarnaast werd mystiek (dat wat niet gesproken wordt) en mysterie (dat wat het menselijk begrip overstijgt) met een hoofdletter M onderwezen in de tempels.
Een tempel was een Mysterieschool, en wordt de Universiteit van de Ziel genoemd, waarbij de geheime kennis mee het graf inging en zo uitzonderlijk goed bewaard is gebleven dat wij nog steeds niet weten wat er nou precies heeft plaatsgevonden…

Alleen in de huidige Theosofische stromingen is nog gefundeerde informatie te vinden over de toenmalige Mysteriescholen. Een aanrader!

De jonge Halfgod

En ja, het is voor mij super interessant om dit te onderzoeken en het geeft mij de mogelijkheid om mijn jonge halfgod Dion een geweldige opleiding te bieden.

Hij vindt het prachtig en geniet met volle teugen van zijn nieuwe leven, met veel wijze, mooie vrouwen en knappe beschermers om zich heen.
Pas zestien en nu al onderdompeld in een paradijselijke wereld van diepzinnige wijsheid en ook vooral aards plezier en nieuwe vriendschappen.

Het is een bijzondere jongen maar dat vindt hij van zichzelf totaal niet.
Hij wil immers gewoon normaal zijn, een vriendin hebben zoals elke jongeman van zijn leeftijd, zalig met haar dansen en liefst meer dan dat.

Ondertussen weet hij hoe hij zich redelijk kan aanpassen aan de strikte tempelregels en het toch voor elkaar kan krijgen om zijn vrijheid te behouden.

Het is mijn intentie om met deze boekenreeks meer levenswijsheid te geven, overgoten met een luchtig sausje aards genoegen.

Wil je meer weten over mijn mysterieboek? Ga dan naar de PODCAST pagina! Deze wordt vandaag 22.02.2022 gelanceerd! 

 

Alle tekst en afbeeldingen © Copyright Erika vander Hart 2019-2022.

Reacties zijn gesloten.